Film és sorozat kritikák

Vélemény alkotás szabadon

Talpig fegyverben – Kritika

2021. október 21. 16:47 - Attila Kovács író

Vannak a tipikus pasi filmek, ebben a kategóriába sorolnám mondjuk az Arnold -féle Kommandót, vagy a Mad Max: Harag útját. Ezeket a filmeket nem a feleségeddel vagy a csajoddal nézed meg vagy nézed újra mert nem vagy kíváncsi rá ahogy elégedetlenül forgatja a szemét, míg te csodával kísérve nézed az alkotást. Na jó a Kommandót nem, de a Mad Max-et talán.

 

És vannak az olyan totális agymenések is mint a címben szereplő film amit leginkább a Crank sorozathoz tudnék hasonlítani. Megnézed, imádod és jó eséllyel sose nézed többé újra.

 

Látványban nagyon toppon van a film, legalábbis számomra. Mind a színek, mind pedig a helyszínek el vannak találva, ahogy a karakterek is. Első blikkre valami B-kategóriás PS2 játék ugrott be a karakterekről, de ez úgy van jól ahogy a képernyőre került. A forgatókönyv nem foglalkozik túl sokat a körítéssel szerintem már a 7-8. percben kapunk akciót.

 

Színészileg igazán szórakoztató a felhozatal, Daniel Radcliffe (igen Harry Potter) hozza az igazi gyíkot, aki bepiálva oda trollkodik a Skizm közvetítés alá és emiatt a szervezők beleveszik őt is a játékba úgy, hogy két pisztolyt szegeznek a két kezéhez. Igen jól olvasod és ez talán meg is lep, ha anno nem láttad a plakátot vagy az előzetest. A film ugyanis már 2019-es de nem volt nagy durranás ami a haza fogadtatást illeti és ha a csajod látta a plakátot vagy az előzetest, minden bizonnyal nem ezt néztetétek egy szombat este mikor valami filmet kerestetek.

 

A történet egyszerű mint a faék, klisés viszont rendkívül szórakoztató.

 

Kapunk egy streaming műsort a Skizm-t ahol bűnözök gyilkolják egymást és ezt természetesen a bűnszövetkezet élőben közvetíti a neten ahol az átlag emberek, azaz mi fröcsögő nyállal élvezzük. Mert igen, szeretjük a drámát, sportújságíróként én is szembesültem azzal, hogy míg egy heroikus mérkőzésről írt cikket egy nap alatt talán 2000-ren olvasnak el, addig egy ismeretlen bunyós halálhírét feleannyi idő alatt 4000-ren olvassák. No de ez az írás nem egy mélyenszántó társadalom kritika lesz, ahogy a film sem az szerencsére. Persze tart egy minimális görbe tükröt az arcunk elé, de nem akarja lenyomni a torkunkon, hogy mennyire felületes világot is élünk.

 

Szóval hősünk Miles bekerül a játékba, ami valahol egy utalás arra, hogy néha a rossz is elnyeri a méltó büntetését, mert bár itt ő a hős, mégis ő kezdi a „balhét” egy arctalan kommentel. A Skizm másik fő sztárja Nix az agyontetovált drog porszívó aki afféle tökös csajként írtja a népet mindenféle látványos akcióban. Az első jelenetek egyikében egy egész drogkartellt küld a túlvilágra, majd amikor a kiérkező rendőrnyomozó a nevén szólítja azonnal zsebre teszed az első klisét, hogy Nix bizony a lánya. Ok lehet, hogy most spoiler-eztem, de ha neked ebből nem esne le a rokoni szál, akkor nem néztél még elég B filmet. Miles bénázását a fegyverekkel nem viszik túlzásba, Nix persze kergeti, mert természetesen meg akarja ölni az exe pedig elmenekül előle, de szerencsére egy Crack-et szívó csöves elindítja a helyes úton, miután segít neki felöltözni. Ja igen, ha kihagytam volna a film első 15-20 percében egy póló, boxer, köntös és mamusz kombóban van a hősünk.

 

A filmet nem a fordulatokkal teli sztori teszi élvehzetővé, hanem a NON-STOP akció mert az nagyjából végig kitart. Televan jó beszólásokkal, amik se leírva sem pedig idézve nem lesznek viccesek, csak az fog rajtuk röhögni aki látta a filmet és ott, abban a pillanatban értékelte azt.

 

A filmek szerintem általában ott buknak el mikor a rendező valamit nagyon élesen üzenni akar a történettel, de az egyáltalán nem vagy csak nagyon eröltetetten jön át. Na hát a Talpig fegyverben nem ilyen, legalábbis szerintem. Csak szimplán egy szórakoztató baromság amit köszönök a Netflix-nek ugyanis ha nem lenne fent náluk én se néztem volna meg a filmet a munkaidőm lyukas óráiban. Újranézni szerintem sosem fogom, csak ha pár sör mellett egy haverral szórakozni akarok aki még nem látta, de azért örülök neki, hogy 10 évente készülnek ilyen elb*szott alkotások is amit szimplán csak élvezni kell!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3916730932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása