Film és sorozat kritikák

Vélemény alkotás szabadon

Különösen veszélyes bűnözők – Kritika

2021. november 13. 12:58 - Attila Kovács író

Az elég érdekesen fordított című film (eredetileg Red Notice) újonnan jelent meg a Netflix kiínálatában, hogy elhozza az A kategóriás moziélményt a nappalinkba. A kategóriás alatt főleg a színész gárdát értem, ugyanis a főszerepekben Gal Gadot (Wonder Women), Ryan Reynolds (Deadpool) és Dwayne Johnson aka. A szikla jeleskedik. Ezek a színészek pedig jelenleg Holywood legnagyobb bevétel gyárosai, akik az elmúlt években ontják magukból az élvezhető akció vígjátékokat.

 

A modern filmgyártás legnagyobb problémája (szerintem) az, hogy manapság mindenki valami nagyon mélyenszántó üzenetet próbál meg tolmácsolni a filmjeivel, amit annyira túlbonyolít, hogy végül egy érthetetlen alkotást kerül a képernyőkre. A Netflix ezzel szemben viszont teret ad a hagyományos filmkészítőknek, hiszen szükségük van a mennyiségre és ezzel mi nézők is nagyot nyerünk, ugyanis számos valóban szórakoztató filmet és sorozatot kapunk a pénzünkért cserébe.

 

A leírásban igyekszem nem SPOILER-ezni, hiszen egy új filmről van szó, de néhány részletet elárulok, ennek a tudatában olvass tovább.

 

Maga a sztori számomra hozza a 90-es évek hangulatát, akkoriban ugyanis nagyon élték ezt a tolvajos, humoros zsánert, gondolok itt a Bizánci tűz vagy a Hudson Hawk alkotásokra. Egyik sem egy igazi klasszikus, ezzel szemben szerintem aki látta őket örömmel gondol vissza rájuk és ha manapság elcsípi a TV-ben akkor sem kapcsol máshova. A Különösen veszélyes bűnözők is egy olyan film, amit bátran megnézhetsz a gyerekekkel szombat este, mert a gyerkőc ugyanúgy értékelni fogja és jókat nevet rajta mint te.

 

A szikla FBI profilozóként kerül a két mester tolvaj rivalizálásának közepébe, számos vidám pillanatot okozva ezzel a nézőknek. A poénok 99%-ban jól ülnek, az ironikus gegek pedig nagyon jót tesznek a filmnek. Johnson végig a kemény, ámde szerethető figura szerepében tetszeleg, ami szerintem sokkal jobban áll neki mint a végig keménykedő karakterek. Bár jelenleg Holywood egyik legjobban fizetett színészéről beszélünk én mégis erősen zsáner színésznek tartom őt.

 

Gal Gadot nagyon jól alakítja a kemény ugyanakkor szexi tolvajt, az pedig kifejezetten jót tesz a filmnek, hogy bár hangsúlyos szereplője annak, a képernyőt azonban mégis átengedi a két férfi főszereplőnek.

 

Ryan Reynolds hozza azt amit nagyon tud, humoros, szeretnivaló és folyamatosan jár a szája. Bár a filmben inkább egy kicsit hóbortos a karaktere, azonban végig ott van a háttérben a zsenialitása is az akciók megtervezése alatt.

 

Reynolds és Johnson jól működik együtt a képernyőn, nem lennénk meglepődve ha a jövőben szerepelne még együtt a páros ilyen filmekben, amik könnyed és szórakoztató mozik. A film végig pörgős és élvezhető, a játékidő alatt számos országba eljutunk, de végig követhető a történet. Kapunk egy kis Indiana Jones utóérézést a sok-sok műkincs kapcsán, ami szintén pozitív élmény. A mozit inkább sorolnám a kalandfilm kategóriába, de ez már részletkérdés, nagyon jó arányban vannak benne vegyítve az akció és a humoros részek. A filmvégi csavar nekem már egyértleműen adta magát az első negyedben, ez azonban nem rontott a végeredményen. A sztori vége úgy van megírva, hogy nem kizárt a későbbi folytatá, ami ha megüti ezt a szintet üditő színfolt lehet, ugyanakkor bár jól dolgozik a hármas együtt a filmvásznon mégse pont egy folytatást képzelnénk el nekik a jövőben.

 

A film kapcsán nem tudnék negatív véleményt leírni, pont azt kaptam amit vártam. Könnyed, szórakoztató és pörgős!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3516754366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása